Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Relaţii comercial-economice

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, valoarea totală a comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite Mexicane în anul 2018 a constituit 5,94 mln dolari SUA. Volumul importurilor în perioada de referință a înregistrat o valoare de 5,62 mln dolari SUA (în creștere cu 920,8 mii dolari SUA față de 2017), iar exporturile au însumat 0,32 mln dolari SUA (în creștere cu 300,1 mii dolari SUA), balanța comercială fiind de -5,29 mln dolari SUA.

• Principalele categorii de mărfuri exportate: (1) vinuri din struguri proaspeți, musturi de struguri; (2) cămeși si bluze, tricotate sau croșetate, pentru bărbați sau băieți, (3) articole de transport sau de ambalare din materiale plastice. 

• Principalele categorii de mărfuri importate: (1) pește congelat; (2) crustacee (atât decorticate, cât și nedecorticate); (3) flori și boboci de flori; (4) legume aliacee în stare proaspătă sau refrigerată.

 

Cooperare socio-umanitară

 

În baza Acordului privind cooperarea în domeniul învăţământului şi culturii, Guvernul Statelor Unite Mexicane oferă anual 2 burse de studii pentru studenţii din Republica Moldova.