Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Telefonul de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în SUA:
+1 202 390 03 92.

Destinat exclusiv cetățenilor moldoveni care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
Atenție! La acest număr NU se acordă nici un fel de informaţii consulare sau programări la acest număr de telefon.

Noutăţile Ambasadei

21/11/2022 | Noutăți

Întrevederea Ambasadorului Ursu pe Capitol Hill

La 17 noiembrie Ambasadorul Viorel Ursu a avut o întrevedere pe Capitol Hill cu doi dintre cei mai importanți suporteri ai țării noastre în Congresul SUA, co-președinții Caucusului pentru Moldova din Camera Reprezentanților, Congresmanii David Price (Democrat) și August Pfluger (Republican).

Reuniunea a prilejuit...Read more

10/11/2022 | Noutăți

Moldova a lansat Cohorta Anticorupție a Summitului Democrației

La 8 noiembrie 2022 a fost organizată prima ședință, în format online, a Cohortei Anticorupție, lansată la inițiativa țării noastre în contextul angajamentelor de combatere a...Read more

10/11/2022 | Noutăți

Ambasadorul Ursu în dialog cu ACEBA

Ambasadorul Viorel Ursu a ținut un dialog cu membrii Asociației de Afaceri Americano - Central - Europene (ACEBA) , care include companii cu portofolii investiționale importante în multe din țări vecine ale Republicii Moldova....Read more

13/10/2022 | Noutăți

Prima întrevedere la Departamentul de Stat a ambasadorului Viorel Ursu

În cadrul primei sale întrevederi la Departamentul de Stat, ambasadorul Viorel Ursu a discutat cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried și adjunctul principal al asistentului secretarului de stat, ambasadorul Dereck Hogan despre aprofundarea Dialogului Strategic Republica Moldova-SUA.

Ambasadorul Ursu a mulțumit interlocutorilor...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

07/12/22 | Comunicate de presa

7 decembrie 2022, Chișinău – Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu desfășoară o vizită de lucru în Turcia.

06/12/22 | Comunicate de presa

6 decembrie, Stockholm – Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat la Stockholm cu Johan Forssell, ministrul cooperării internaționale pentru dezvoltare și al comerțului exterior.

05/12/22 | Comunicate de presa

5 decembrie, Stockholm – Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere la  Stockholm, la Ministerul Afacerilor Externe al Suediei cu Tobias Billström, ministrul suedez al afacerilor externe.

05/12/22 | Comunicate de presa

5 decembrie 2022, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă în termenii cei mai duri atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra țării vecine.

05/12/22 | Comunicate de presa

5 decembrie 2022, Chișinău – Comisia Europeană a publicat cel de-al cincilea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize, în care a constatat că țara noastră a întreprins acțiunile necesare în vederea realizării