A A A

Vizita Ambasadorului în orașul Atlanta, statul Georgia

Publicat:Tue, 27/02/2024 - 23:38

Săptămâna trecută Ambasadorul Viorel Ursu a întreprins o vizită de lucru în orașul Atlanta, statul Georgia, prilej de a discuta cu conaționalii stabiliți în statul Georgia, de a examina oportunități de consolidare a cooperării cu RM, precum și de a informa interlocutorii despre eforturile de reformă și agenda de integrare europeană a RM.
În cadrul reuniunii cu diaspora din Georgia, conaționalii au relatat despre istoriile sale de succes, interesul de a promova cultura, tradițiile RM și precum și disponibilitatea de a împărtăși know-how-ul acumulat pentru a contribui la dezvoltarea RM.
Oportunități de augmentare a cooperării au fost abordate cu reprezentanții Camerei de Comerț din Atlanta (Metro Atlanta Chamber) și cu Coaliția pentru eliminarea hepatitei la nivel global din cadrul Centrului de Control și Prevenire a Bolilor Infecțioase.
Aspecte de securitate și apărare au fost discutate cu Generalul Tom Cardin, Garda Națională a Georgiei.
2 ani de la început atacului barbar al Rusiei împotriva Ucrainei, provocările cu care se confruntă RM din cauza războiului de la frontiera sa, precum și determinarea de a consolida reziliența țării, de a promova agenda de transformare, de a continua sprijinul pentru Ucraina au fost relatate în cadrul mesei rotunde organizate la sediul Consiliul pentru Afaceri Externe al Atlantei. Reuniunea s-a încheiat cu o degustare a vinurilor și bomboanelor moldovenești.
O lecție publică a fost organizată pentru studenții uneia din cele mai mari și renumite universității din SUA - Universitatea Tehnică din Georgia, catedra relații internaționale, care s-au interesat despre situația din regiune, cooperare bilaterală SUA - RM și implicațiile geopolitice ale războiului din Ucraina.