Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Prima misiune de repatriere transatlantică a cețătenilor moldoveni din SUA va fi efectuată în curând.

Publicat:Tue, 05/05/2020 - 23:43

Prima misiune de repatriere transatlantică a cețătenilor moldoveni din SUA va fi efectuată în curând.

Cursa charter New York-Chișinău va fi organizată în data de 15 mai 2020. Astfel, 294 de cetățeni vor avea posibiltatea să revină, în siguranță, acasă.

Compania aeriană „LOT Polish Airlines” a fost desemnată câștigătoarea tenderului desfășurat și va opera cursa charter New York - Chisinau. Preț PAX (EUR) 785 - http://www.caa.md/rom/news/item326/

Informațiile ce țin de programul de zbor, dată și ora, vor putea fi accesate ulterior pe pagina oficială a companiei „LOT Polish Airlines” sau pe www.caa.md

Agentia MyTravel din Chisinau va contacta persoanele inregistrate in lista care a fost prezentata operatorului cursei, in baza chestionarului publicat anterior de Ambasada.

 

 

INFORMAȚII PENTRU PERSOANELE CARE SOSESC ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Atenționăm că, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, persoanele care intră în Republica Moldova sunt obligate:
1.      Să completeze cu date veridice fișa epidemiologică;
2.      Să semneze declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile;
3.      Să procure polița de asigurare medicală obligatorie, în termen de 72 ore din momentul intrării în țară;
4.      Să nu părăsească locul de autoizolare;
5.      Să anunțe imediat medicul de familie sau Serviciul 112, despre apariția febrei, tusei, rinoree sau dificultăți ale respirației.
Pentru informații suplimentare apelați LINIA VERDE a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică:0 800 12300
Pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemiologice persoanele vor fi atrase la răspundere:
•       contravențională conform art.761 Cod Contravențional, care se sancționează cu amendă în mărime de la 22 500 lei până la 25 000 lei sau; 
•       penală conform art.215 Cod Penal, care se sancționează cu amendă în mărime de la 36 000 lei până la 50 000 lei sau cu închisoare de până la 7 ani.