Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Participarea Atașatului Apărării RM în SUA la evenimentul dedicat Studenților Ofițeri Militari Internaționali, inclusiv din RM

Publicat:Fri, 02/08/2019 - 21:56

Washington DC, 1 August 2019. La invitația Generalului maior Tammy Smith, șef-adjunct G1 al Armatei SUA, Atașatul Apărării RM în SUA a participat la evenimentul dedicat Ofițerilor Militari Studenți Internaționali, inclusiv din RM, aflați în vizita de studiu în Washington DC, cu participarea a 62 de reprezentanți internaționali din 32 state.

În cadrul acestuia, ofițerii Armatei Naționale, maior Aliona Zara, repartizată în Fort Jackson, Carolina de Sud (Adjutant General Captains Career Course) și locotenent major Ion Vasilov, detașat în Fort Sill, Oklahoma (Field ArtilleryCaptains Career Course), au relatat privind experiența lor de studii în SUA, care urmează a fi finalizate în toamna anului curent.

Vizita în capitala federală a inclus evenimente de familiarizare cu sistemul militar american, vizitarea siturilor de importanță istorică, precum și participarea la întrevederi cu conducerea Armatei SUA.