Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

OPȚIUNI DE CĂLĂTORIE SPRE REPUBLICA MOLDOVA

Publicat:Thu, 21/05/2020 - 18:40

Potrivit unui comunicat de presă publicat recent de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (https://bit.ly/2LLR3Zv), se reiterează că, în conformitate cu p.19 din Hotărârea nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, «Se menţine până la 30 iunie 2020 suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri, charterelor aeriene regulate de pasageri».

În același timp, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC RM) a informat că, la solicitarea operatorilor aerieni, este posibilă autorizarea zborurilor neregulate, curselor charter ocazionale, care va fi emisă de către AAC RM.

Informația despre toate zborurile charter ocazionale autorizate de către AAC RM vor fi publicate pe site-ul oficial al AAC RM. Pasagerilor li se recomandă ca înainte de a procura un tichet avia la o cursă neregulată, să verifice pe site-ul www.caa.md, compartimentul noutăți, dacă cursa respectivă a fost autorizată.

 

Astfel, Autoritatea Aeronautică Civilă a aprobat următoarele curse charter pentru perioada 22-28 mai 2020 (https://bit.ly/2LM6Ffx),  care vor fi operate de compania „Air Moldova” S.R.L:

22 mai Moscova – Chișinău,

23 mai Chișinău – Dublin – Chișinău,

24 mai Chișinău – Londra – Chișinău,

26 mai Moscova – Chișinău,

27 mai St. Petersburg – Chișinău,

28 mai Tel Aviv – Chișinău

29 mai Chișinău – Dublin – Chișinău,

31 mai Chișinău – Londra – Chișinău.

 

NU EXISTĂ LISTE unde cetățenii s-ar putea înscrie pentru aceste curse. Biletele pot fi procurate online pe site-ul www.airmoldova.md. Orice alte informații ce țin de programul de zbor, dată și ora, vor putea fi accesate pe pagina oficială a companiei Air Moldova.

Vă rugăm să rețineți, că aceste zboruri, la fel ca toate zborurile comerciale operate în întreaga lume în condițiile actuale de pandemie, ar putea fi anulate cu un preaviz scurt. Prin urmare, vă recomandăm să vă asigurați de condițiile de rambursare a biletelor în cazul aranjamentelor de călătorie pe care le faceți. Ambasada nu deține alte informații despre aceste zboruri. Urmează să identificați de sine stătător cursele de conectare spre Europa. Reiterăm, că la momentul actual, NU SE PRECONIZEAZĂ ALTE CURSE CHARTER DIRECTE DIN SUA ÎN REPUBLICA MOLDOVA.

 

IMPORTANT! Pentru zborurile spre Republica Moldova:


La cursele spre Republica Moldova vor fi acceptați doar pasagerii:

1) cetățeni ai RM;

2) membrii de familie ai cetăţenilor RM (în baza actelor moldovenești - certificat de căsătorie sau certificate de naștere pentru minori sau în baza acelorași acte străine, cu condiția legalizării corespunzătoare a acestora (apostilă));

3) persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţi;

4) persoane care se deplasează în interes profesional dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent ;

5) membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaţionale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar.

 

Vă rugăm să verificați cu autoritățile statului prin care intenționați să tranzitați, despre toate restricțiile de călătorie sau de intrare impuse curent în acel stat.

Atenționăm, că pentru tranzitul prin aeroporturile din Dublin (Irlanda) și Londra (Marea Britanie) cetățenii Republicii Moldova au nevoie de viză de tranzit, care urmează a fi obținută în prealabil la autoritățile britanice sau irlandeze corespunzătoare.