Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19 în Republica Moldova

Publicat:Fri, 27/11/2020 - 20:35

Urmare evoluției la nivel național a situației epidemiologice actuale în Republica Moldova, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat, prin Hotărârea nr. 35 din 27.11.2020, starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 30 noiembrie – 15 ianuarie 2021.

Au fost aprobate noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19. Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu unele excepții, indicate la pct. 7.4 al Hotărârii sus-menționate. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va stabili și publica lista țărilor cu risc epidemiologic sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roșii și verzi, care se va actualiza o data la 14 zile, în ziua de vineri (va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare).

Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, și vin, direct sau în tranzit, din  țări clasificate ca zonă roșie, vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate, cu unele excepții, indicate la pct. 7.6 al Hotărârii CNESP nr. 35 din 27 noiembrie 2020.

Textul integral al Hotărârii sus-menționate a Comisiei poate fi consultat la acest link: https://bit.ly/36cUNhG