Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Lansarea Grupului de prieteni pentru Republica Moldova în Congresul SUA

Publicat:Fri, 03/12/2021 - 18:05

La 2 decembrie a.c., în spațiul Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresului Statelor Unite ale Americii, a avut loc lansarea oficială a Grupului de prieteni pentru Republica Moldova (Congressional Moldova Caucus). Evenimentul a fost oficializat de Ambasadorul Eugen Caras și co-președinții Caucus-ului pentru Republica Moldova, congresmenii David Price (D-NC) și August Pfluger (R-TX).

La eveniment au mai fost prezenți Președintele Subcomitetului pentru Europa, Energie, Mediu și Securitatea Cibernetică din cadrul Comitetului pentru Afaceri Externe din Cameră, Congresmanul William R.Keating (D-MA), Congresmenii Joe Wilson (R-SC), Juan Vargas (D-CA) și Deborah Ross (D-NC), precum și stafferii și consilierii din cabinetele mai multor congresmeni.

Ambasadorul E.Caras a exprimat mulțumiri congresmenilor și stafferilor pentru interesul și inițiativele, la nivelul Congresului, de susținere a democrației, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova și suportul continuu al Statelor Unite pentru agenda de dezvoltare a țării noastre.

La rândul lor, co-președinții D.Price și A.Pfluger au transmis mesaje de susținere pentru țara noastră, apreciind eforturile Guvernului de la Chișinău pentru consolidarea democrației și a statului de drept. Aceștia au anunțat despre introducerea, la 2 decembrie 2021, pe agenda Camerei Reprezentanților, a Rezoluției H.Res.833 de susținere a Republicii Moldova ”Expressing support for Moldova's democracy, independence, and territorial integrity and strengthening United States and Moldova relations”. Comunicatul oficial în acest sens poate fi accesat la următorul link: https://bit.ly/3Dj1ewX