Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Lansarea celei de-a doua ediții a Reuniunii Ministeriale pentru avansarea Libertății Religioase, sub egida Departamentului de Stat al SUA

Publicat:Tue, 16/07/2019 - 09:37

Evenimentul se va desfășura în capitala federală, pe parcursul a trei zile și va include o gamă largă de subiecte dedicate situației libertății religioase la nivel național, problemelor de politică internațională și europeană, circumscrise domeniului drepturilor omului.

În prima zi a evenimentului (16 iulie) - Extinderea conversației privind libertatea religioasă - reprezentanții societății civile, ai guvernelor, liderii religioși din întreaga lume discută oportunitățile și provocările curente în promovarea și apărarea libertății religioase la nivel global. Într-o serie de sesiuni plenare, participanții abordează tendințele emergente în protecția și promovarea libertății religioase, precum și despre modul în care libertatea religioasă, dezvoltarea internațională și ajutorul umanitar pot conlucra împreună pentru promovarea intereselor reciproce.

În a doua zi de lucru (17 iulie) – Discuții în profunzime - se vor desfășura prin prisma a trei sesiuni de lucru separate, pentru a permite discuții mai concentrate și un număr mai mare de sesiuni tematice. Experți, reprezentanți ai societății civile, lideri religioși, cadre universitare și funcționari guvernamentali, se vor reuni pentru a discuta subiecte precum cele mai bune practici pentru promovarea libertății religioase; restricții în formarea, înregistrarea și recunoașterea comunităților religioase; combaterea extremismului violent; libertatea religioasă și securitatea națională etc.

În a treia zi de lucru (18 iulie) – Implicarea guvernelor - reprezentanții guvernelor și ai organizațiilor internaționale vor participa la sesiuni plenare axate pe identificarea problemelor stringente și dezvoltarea răspunsurilor inovatoare la provocările bazate pe religie.

Țara noastră este reprezentată la eveniment de către Liliana Guţan, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei RM în SUA.