Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

INFORMAȚII IMPORTANTE

Publicat:Mon, 23/03/2020 - 21:05

Dragi prieteni,

În contextul pandemiei globale de coronavirus COVID-19, mai multe țări au declarat situații de urgență, închizînd hotarele pentru călătoriile cetățenilor străini. Republica Moldova a suspendat în întregime tot traficul aerian în/din țară, începînd cu 17 martie 2020 și, cel puțin, pînă la 1 aprilie 2020.

ATENȚIONĂM, că, în același context, începînd cu 22 martie 2020, România a introdus restricții la intrare și tranzitarea teritoriului român pentru cetățeni străini, inclusiv cei din Republica Moldova - detalii aici https://bit.ly/2xhNAOj.

Reamintim, că restricții de acest gen au fost anterior introduse de către Ucraina https://bit.ly/2UbDzew și un șir de alte state https://bit.ly/3dqpdyH.

În consecință, LA MOMENT, NU EXISTĂ nici o posibilitate de reîntoarcere din SUA în Republica Moldova prin conexiuni aeriene, dar și nici terestre, prin țările vecine (România sau Ucraina).

Prin urmare, în vederea evitării unor situații de blocaj la frontierele altor state sau aeroporturi internaționale, reiterăm apelul către cetățenii Republicii Moldova de a evita, la moment, călătoriile, iar în cazul în care acestea nu pot fi evitate, de a se informa despre măsurile dispuse de autoritățile statelor de tranzit/destinație în contextul limitării răspîndirii infecției de COVID-19.

Totodată, rugăm cetățenii Republicii Moldova care se află în vizită temporară în SUA și nu pot călători spre Republica Moldova, din cauza anulării zborurilor comerciale, să informeze Ambasada la adresa de email: consulat.washington@mfa.gov.md, indicînd nume, prenume, locul aflarii, telefon local si email de contact și situația actuală a persoanei.

Ambasada va utiliza datele respective pentru a vă informa prioritar asupra evoluțiilor legate de restabilirea conexiunilor aeriene și ridicării restricțiilor de circulație/tranzit în Republica Moldova și alte state.