Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

IMPORTANT! Suspendare servicii consulare - 23.03.2020

Publicat:Mon, 16/03/2020 - 23:13

În continuarea măsurilor adoptate de către autorități, în contextul răspândirii infecției COVID-19, vă informăm că Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii suspendă prestarea serviciilor consulare care impun prezența publicului în incinta Secției consulare, începând cu ziua de luni, 23 martie 2020 și până la o notificare ulterioară.

Programările existente, începînd cu 23 martie 2020 inclusiv, vor fi anulate. Fiecare persoană care deține deja o programare va fi înștiințată corespunzător la adresa de e-mail indicată în momentul programării.

Ambasada Republicii Moldova în SUA va continua să asigure asistență consulară în cazurile de urgență și situații extraordinare (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol). În acest sens, reamintim despre existența numărului de telefon de urgență: +1 202 390 03 92 sau e-mail: consulat.washington@mfa.gov.md

După reluarea programului cu publicul, programările vor fi disponibile din nou, la adresa: https://programariambasadarminsua.setmore.com/

Decizia de suspendare a prestării serviciilor consulare pentru public este dictată de riscul iminent de răspîndire a virusului COVID-19 în cazul aglomerărilor de persoane și a fost luată cu scopul protecției sănătății vizitatorilor, dar și angajaților misiunii diplomatice.

Vă mulțumim pentru înțelegere.