Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Condiții noi de intrare în SUA din 8 noiembrie 2021: dovada de vaccinare și test COVID-19

Publicat:Thu, 28/10/2021 - 20:46

ATENȚIE! Cerințe actualizate pentru pasagerii aerieni care călătoresc în SUA în contextul COVID-19

În conformitate cu recenta Proclamație a Președintelui SUA privind reluarea călătoriilor internaționale, începând cu 8 noiembrie 2021, toți pasagerii aerieni (cu statut de non-imigrant în SUA, precum și cei care nu sunt cetățeni americani), care planifică să călătorească în Statele Unite, vor trebui să fie vaccinați cu schema completă și vor fi obligați să prezinte dovada statutului de vaccinare înainte de a se îmbarca în avionul către Statele Unite. Această proclamație va abroga restricțiile de călătorie anterioare introduse prin Proclamațiile Prezidențiale (PP) 9984, 9992, 10143 și 10199, referitoare la suspendarea intrării în Statele Unite a persoanelor prezente fizic în Brazilia, China, India, Iran, Irlanda, spațiul Schengen, Africa de Sud și Marea Britanie.

Proclamația sus-menționată și Ordinul CDC de implementare a acesteia includ un număr foarte limitat de excepții de la cerința de vaccinare pentru cetățenii străini: copii (cu vârsta sub 18 ani), anumiți participanți la studiile clinice legate de vaccinul COVID-19, persoane cu contraindicații medicale rare la vaccinuri, persoane care trebuie să călătorească din motive de urgență sau umanitare, persoane care călătoresc cu vize non-turistice din țări cu disponibilitate scăzută a vaccinurilor (sub 10%), membri ai forțelor armate și membrii lor imediați de familii, echipajele companiilor aeriene, echipajele navelor maritime și diplomați.

Pasagerii aerieni vaccinați cu schemă completă, indiferent de cetățenie, vor fi în continuare obligați să prezinte la îmbarcare inclusiv un test cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu cel mult trei zile înaintea zborului către Statele Unite. Pasagerii, care nu sunt vaccinați cu schema completă, vor prezenta testul cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult o zi înainte de plecarea în Statele Unite. Sunt acceptate atât testele moleculare (de tip PCR), cât și testele antigen.

Toți pasagerii aerieni către Statele Unite vor trebui, de asemenea, să furnizeze informații de contact de bază companiilor aeriene înainte de a se îmbarca la zborurile către Statele Unite - inclusiv numele complet, precum și un număr de telefon, e-mail și adresa la care pot fi contactați în timpul șederii în Statele Unite.

În contextul noilor reguli, vaccinurile acceptate pentru călătorii în SUA le vor include pe cele aprobate sau autorizate de FDA și din Lista de utilizare în urgențe a Organizației Mondiale a Sănătății (EUL).

Detaliile complete referitoare la noile cerințe de călătorie pe cale aeriană în SUA pot fi consultate pe site-urile CDC și Departamentului de Stat.