Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Thu, 07/03/2019 - 13:35

Astăzi, 7 martie 2019, Ambasadrul RM în SUA, E.S. Cristina Balan a participat la o întrevedere comună împreună cu Radu Burduja, Secretar General de Stat al Ministerului Apărării RM cu Kevin O’Keefe, Asistent adjunct al Secretarului de Stat SUA și alți reprezentanți ai Departamentului de Stat SUA.

Oficialii americani au apreciat progresele înregistrate în procesul de reformare a sectorului de apărare și securitate al Republicii Moldova și au încurajat menținerea dinamicii pozitive în ceea ce ține de dezvoltarea și racordarea capacităților naționale militare la standardele internaționale.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate amenințările existente la adresa securității naționale în conextul regional și internațional, precum și au fost stabilite noi priorități de dezvoltare a cooperării pe filiera politico – militară cu partenerii americani.

Notăm că în perioada 5-7 martie a.c. Col. Radu Burduja, Secretar General de Stat al Ministerului Apărării, întreprinde o vizită de lucru în SUA. Agenda vizitei dlui Secretar General include întrevederi la Departamentul Apărării SUA, Departamentul de Stat si alte agentii federale de pe filiera securității și apărarii, unde sunt discutate modalitățile de dezvoltare a cooperării bilaterale RM-SUA pe dimensiunea apărării la nivel național, dar și la nivel internațional.