Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Anunț privind redeschiderea Secției Consulare a Ambasadei Republicii Moldova în SUA

Publicat:Wed, 08/07/2020 - 19:27

 

Ambasada Republicii Moldova în SUA informează că, începând de luni, 13 iulie 2020, se va relua, gradual, programul cu publicul al Secției Consulare a Ambasadei, cu instituirea unor măsuri în contextul pandemiei de COVID-19 (coronavirus) și cu respectarea condițiilor descrise mai jos, în scopul protejării cetățenilor față de riscul epidemiologic.

Astfel, va fi reluată prestarea următoarelor servicii consulare, pentru care este necesară prezența solicitanților la sediul secției consulare:

1)      documentarea cu pașaport pentru călătorii în străinătate și/sau buletin de identitate,

2)      eliberarea titlurilor de călătorie (este posibil și prin poștă),

3)      perfectarea actelor notariale (procuri, declarații).


Prestările de servicii consulare enumerate mai sus vor fi efectuate EXCLUSIV PE BAZĂ DE PROGRAMARE prealabilă, care se face prin accesarea următorului link: 
https://programariambasadarminsua.setmore.com/

În funcție de situația epidemiologică din SUA, Ambasada va informa suplimentar despre momentul reluării integrale a prestării tuturor tipurilor de servicii consulare.

Reamintim despre posibilitatea de a beneficia de unele servicii consulare prin poștă, fără a vă deplasa la sediul Ambasadei (titluri de călătorie, transcrierea actelor de stare civilă, certificate de cazier judiciar, solicitarea duplicatelor actelor de stare civilă din Republica Moldova, vize în Republica Moldova).

 

ATENȚIE! Toți solicitanții de servicii consulare vor purta permanent mănuși și măști de protecție, la momentul intrării și pe perioada în care se află în clădirea Ambasadei Republicii Moldova la Washington, D.C. Pentru evitarea oricărui pericol de contractare a virusului în procedura de completare/ semnare a formularelor, fiecare solicitant de servicii consulare va aduce și utiliza propriul pix/stilou.

 

Vor avea acces în incinta secției consulare doar persoanele programate. NU este permisă intrarea în incinta secției consulare a însoțitorilor persoanelor programate. Toți solicitanții de servicii consulare vor menține distanța socială necesară evitării contaminării cu noul coronavirus.

 

Toți solicitanții de servicii consulare urmează să respecte întocmai condițiile menționate, precum și ora și ziua programată pentru acordarea serviciului consular solicitat. 

Rugăm fiecare solicitant de servicii consulare să dețină, la momentul sosirii la sediul Ambasadei, toate documentele necesare, în dependență de serviciul solicitat, în original. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul Ambasadei https://sua.mfa.gov.md/ la rubrica „Servicii consulare”. 

În cazul în care, în apropierea datei programate, prezentați semne de îmbolnăvire, vă rugăm să reprogramați vizita la Ambasadă. Dacă în timpul prestării serviciului consular veți manifesta simptome de îmbolnăvire, funcționarul consular va sista acordarea serviciului și veți fi rugat să părăsiți sediul Ambasadei, cu reprogramare pentru o altă dată.   

 

Consultaţiile consulare sunt acordate DOAR prin intermediul poştei electronice. Solicitările telefonice de oferire a unor informații cu caracter consular vor fi respinse. Vă rugăm să expediaţi solicitarea Dvs. exactă la adresa electronică a secției consulare consulat.washington@mfa.gov.md

În cazul situațiilor excepționale (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar) cetățenii pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei +1 202 390 03 92. La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații de ordin consular. 

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim multă sănătate!