Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Ambasadorul Caras în conversație cu Centrul de Politici Transatlantice de la Washington, D.C.

Publicat:Thu, 22/04/2021 - 22:55

La 21 aprilie curent, Ambasadorul Caras a participat la un eveniment public organizat de Centrul de Politici Transatlantice de la Washington, D.C. În discuții a fost abordată o gamă largă de subiecte privind relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, relațiile cu Uniunea Europeană și statele vecine, inclusiv prin prisma obiectivelor politicii externe.
 
Ambasadorul Caras a remarcat contribuţia substanţială a SUA pentru procesele democratice din Republica Moldova, implementarea reformelor structurale şi modernizarea ţării în beneficiul cetăţenilor, pe parcursul celor aproape 30 de ani de relaţii diplomatice.
 
Participanții la eveniment au fost interesați de prioritățile Republicii Moldova în cooperare cu Administrația Biden, dinamica în procesul reglementării conflictului transnistrean și nivelul de implementare a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.
 
Notă: Centrul de Politici Transatlantice este un Centru de Excelență Jean Monnet în cadrul Universității Americane din Washington, D.C., dedicat studierii și promovării unei mai bune înțelegeri a parteneriatului crucial dintre Europa și Statele Unite.