Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

ACTUALIZARE: Condiție de intrare în SUA din 26.01.2021 - prezentarea testului negativ COVID-19

Publicat:Thu, 14/01/2021 - 01:56

În conformitate cu ordinul din 12.01.2021 al Directorului Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), începînd cu 26 ianuarie 2021, SUA instituie cerința prezentării de către toate persoanele, cu vîrsta mai mare de 2 ani, care se vor deplasa spre SUA pe cale aeriană, a unui rezultat negativ al testului COVID-19, efectuat cu maxim 3 zile înainte de zbor.

Dovada rezultatului testului de laborator va fi prezentată, la înregistrare (check-in) companiilor aeriene în forma scrisă (pe suport de hârtie sau în format electronic).

Se interzice companiilor aeriene să transporte pasagerii care nu vor prezenta dovada respectivă. Îmbarcarea oricărui pasager, care nu respectă cerința instituită, va fi refuzată!

Pentru pasagerii aerieni internaționali, CDC recomandă, suplimentar, efectuarea unui test la 3-5 zile după sosire la destinație, în combinație cu autoizolarea de 7 zile și auto-monitorizarea stării sănătății, pentru a reduce riscul de răspîndire a virusului de COVID-19.

Persoanele care refuză să se conformeze cerințelor ordinului CDC sau prezintă informații false, sunt pasibile de răspundere penală.

Textul integral al ordinului sus-menționat poate fi accesat aici: https://www.cdc.gov/quarantine/pdf/global-airline-testing-order_2021-01-2_R3-signed-encrypted-p.pdf

Informații adiționale pot fi consultate aici: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html