Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

‼IMPORTANT! Clarificări adiționale privind condițiile de călătorie din Republica Moldova spre SUA și alte destinații

Publicat:Tue, 16/06/2020 - 21:08

 

Deținătorii de vize valabile pot călători în Statele Unite, ținând cont de anumite restricții valabile pentru intrarea cetățenilor străini: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html.

Cu excepția cazului în care sunteți cetățean american sau rezident permanent legal (deținător al green card) NU PUTEȚI CĂLĂTORI SPRE SUA (SAU TRANZITA) PRIN STATELE DIN ZONA SCHENGEN, PRECUM ȘI MAREA BRITANIE SAU IRLANDA, sau dacă ați fost în aceste țări oricând cu 2 săptămâni înainte de a zbura în SUA. Totodată, alte țări pot avea restricții de călătorie pentru cetățeni străini, inclusiv cei din Republica Moldova. Recomandăm cu insistență să verificați informațiile curente, inclusiv prin contactarea ambasadelor străine corespunzătoare sau a ambasadelor Republicii Moldova în țările unde planificați să călătoriți pentru a afla dacă puteți călători în acele țări.

Cu titlu de informare, puteți accesa harta interactivă a regulilor de călătorie în alte state în contextul pandemiei COVID-19 publicată de către Asociația de Transport Internațional Aerian (IATA) la acest link: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Informații actualizate la zi cu privire la condițiile curente de călătorie în Uniunea Europeană pot fi consultate pe platforma: https://reopen.europa.eu/en

Suplimentar, înainte de plecare, vă recomandăm să vă familiarizați cu regulile de siguranță ale companiei aeriene care va opera zborul dumneavoastră. Nerespectarea acestor condiții poate duce la refuzul îmbarcării la bordul avionului.

Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea din 15 iunie 2020, dar decizia de a relansa  zborurile spre/din Chișinău aparține companiilor aeriene și se ia de către acestea individual. Astfel, pasagerii urmează să verifice cu regularitate situația curentă privind zborurile disponibile direct cu companiile aeriene cu care doresc să își planifice călătoria.

CE TREBUIE SĂ CUNOAȘTEȚI ATUNCI CÂND PLANIFICAŢI O CĂLĂTORIE CU AVIONUL RO-EN

CE TREBUIE SĂ CUNOAȘTEȚI ATUNCI CÂND PLANIFICAŢI O CĂLĂTORIE CU AVIONUL RO-RU