Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Întrevederea cu Congresmanul Steve Cohen

Publicat:Thu, 18/05/2023 - 17:45

O prioritate neschimbată în activitatea diplomatică în capitala federală americană, o reprezintă interacțiunea strânsă și constantă cu reprezentanții Congresului SUA.

Steve Cohen este un congresman democrat din Tennessee, lider din partea minorității Camerei Reprezentanților în cadrul influentei Comisii Helsinki (Ranking Member), și un foarte bun susținător al țării noastre în capacitatea sa de membru al Caucusului pentru Moldova.

De când s-a alăturat Comisiei Helsinki în 2011, Rep. Cohen a participat la zeci de audieri și ședințe de informare ale Comisiei Helsinki cu martori experți pe probleme legate de OSCE, a monitorizat alegeri internaționale, a călătorit cu numeroase delegații ale Statelor Unite pentru a se întâlni cu reprezentanți ai altor state participante ale OSCE, inclusiv Republica Moldova în 2014.

Rep. Cohen s-a întors recent dintr-o vizită efectuată în Ucraina, despre care a povestit în cadrul vizitei avute la 17 mai cu ambasadorul Viorel Ursu.

Totodată, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe subiecte de interes comun, ce vizează legislația sponsorizată de Rep. Cohen în Congresul SUA pentru a contracara influența străină malignă, agresiunea rusă și antisemitismul.

Ambasadorul Ursu a informat distinsul congresman despre vizita recentă a Președintei Sandu în SUA,  și a înaintat propunerea organizării unei audieri despre reformele din Republica Moldova în Comisia Helsinki.