Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Statele Unite Mexicane

A A A

Întâlnirea Ambasadei cu Grupul de Prieteni ai Republicii Moldova în SUA

Publicat:Fri, 12/07/2019 - 08:51

11 iulie 2019, Washington D.C. – Obiectivele prioritare ale Guvernului Republicii Moldova, agenda de reforme promovate de Executivul de la Chişinău, aspectele legate de procesul de implementare a Acordului de Asociere au fost prezentate de către însărcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova în SUA, LilianaGutan la evenimentul informal organizat de către misiunea diplomatică pentru membrii Grupul de Prieteni ai Republicii Moldova în SUA.

În cadrul evenimentului diplomatul moldovean a iniţiat lansarea unei platformei de discuții și schimb de experiență pe o gamă largă de subiecte legate de Dialogul Strategic Republica Moldova-SUA. De asemenea, cei prezenţi au fost informaţi despre obiectivele prioritare pe agenda Guvernului de la Chişinău, cu un accent aparte pe promovarea femeilor în domeniul afacerilor, identificarea oportunităților de inițiere a noilor proiecte în domeniul investițiilor și afacerilor.

Membrii Grupului de Prieteni ai Republicii Moldova au salutat interesul Chişinăului în consolidarea cooperării cu Statele Unite ale Americii prin promovarea dialogului economic și a inițiativelor în noi domenii de interes comun.